Καλώς Ήρθατε

Καλώς ήρθατε στο Cuties Creations. Εδώ μπορείτε να δείτε ολές τις χειροποίητες δημιουργίες,να μάθετε περισσότερες πληροφοριές για τα κοσμήματα, πως φοριούνται,τι γράφουν επάνω και τι συμβολίζουν.

Όλα τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από εμένα, φτιαγμένα με αγάπη, φαντασία και πολύ μεράκι.Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μέσω mail.

Καλό ταξίδι στο μονοπάτι των χειροποίητων κοσμημάτων. I hope you enjoy!!

Σελίδες

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Βραχιολάκι για τον Μάρτη

                Από τη  ως τις 31 του Μάρτη, τα παιδιά φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον Μάρτη ή Μαρτιά. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο Μάρτης προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης,   για να μην καούν. Τον φτιάχνουν την τελευταία μέρα του Φλεβάρη και τον φορούν την πρώτη μέρα του Μάρτη, πριν βγουν από το σπίτι.
Ο ήλιος το Mάρτιο συνήθως καίει και μαυρίζει τα πρόσωπα των παιδιών: “Του Μάρτη ο ήλιος βάφει και πέντε δεν ξεβάφει”. Η μαυρίλα όμως σήμαινε και ασχήμια, προπάντων για τα κορίτσια που η παράδοση τα ήθελε άσπρα και ροδομάγουλα:  «Ο πόχει κόρη ακριβή, το Μάρτη ο ήλιος μη την ιδεί». Για να αποτρέψουν την επίδραση του ήλιου λοιπόν, έφτιαχναν και φορούσαν τον «μάρτη», ώστε να προστατεύσει τα πρόσωπα των παιδιών από τον ήλιο και να μην καούν. Όταν τον έβγαζαν τον κρεμούσαν σε τριανταφυλλιές, ώστε να γίνουν τα μάγουλά τους κόκκινα σαν τριαντάφυλλα ή το αφήνουν πάνω στις τριανταφυλλιές όταν δουν το πρώτο χελιδόνι, για να τον πάρουν τα πουλιά και να χτίσουν τη φωλιά τους.